Tajweed

Wij hebben een speciaal programma ontwikkeld voor broeders en zusters die al geruime tijd hun band met de Koran willen versterken, vooral voor degenen die vanwege werk, school of andere verplichtingen tot nu toe geen tijd hebben kunnen vinden om deze stap te zetten. Wil jij deze zomer benutten om jouw band met de Koran te versterken en de regels van tajweed te leren?

Wat kunt u verwachten?

Een zes weken durende zomercursus, waarbij u drie dagen per week les zult hebben. In dit programma zult u zich concentreren op het correct reciteren van de Koran en het leren en bestuderen van de qawaa’id tajweed. Uw hifd zal ook door de docent worden getoetst en waar nodig verbeterd worden, dit wordt ook wel tashih tilawah genoemd.

We zullen ons ook richten op verschillende riwayat, zoals Hafs, Warsh en Qaloen. Hierbij zult u de qawaa’id tajweed leren die u graag wilt beheersen. Daarnaast zult u de geleerde qawaa’id direct kunnen toepassen in uw hifd. Aan het einde van de cursus wordt elke student getoetst op de behandelde lesstof. Voor degenen die de cursus succesvol afronden, wordt een certificaat uitgereikt.

De lesstof

Tijdens deze cursus zult u een aantal basisprincipes leren die betrekking hebben op het reciteren van de Koran. Naast het leren en toepassen van deze principes zult u ook werken aan uw uitspraak. Tajweed wordt gedefinieerd als het correct uitspreken van elke letter en het geven van de juiste klank en eigenschap aan elke letter. Hieraan zult u veel aandacht besteden, zodat u goed begrijpt waar de letters vandaan komen en hoe ze correct worden uitgesproken.

Wij hebben een lesprogramma samengesteld op basis van onze uitgebreide ervaring. U begint uw leertraject met het vergaren van kennis over de innerlijke en uiterlijke handelingen die plaatsvinden tijdens het reciteren van de Koran. U zult ook het belang van tajweed behandelen. Het is immers belangrijk dat u begrijpt waarom de Koran is geopenbaard met haar regels.

Vervolgens zult u aandacht besteden aan de articulatieplaatsen van de letters. U zult de vijf hoofdgroepen van articulatieplaatsen behandelen samen met uw docent.

Duur

De cursus duurt in totaal zes weken. Gedurende deze periode zult u 2 keer per week 2 uur les volgen, waarvan een keer qawaa’id tajweed en één keer hifd.

Cursuskosten

De kosten voor de cursus bedragen €249,-

Lestijden/dagen

Maandag & woensdag

 13:00 tot 15:00 of 18:30 - 20:30 uur

Dinsdag & donderdag

 10:00 tot 12:00 of 18:30 - 20:30 uur

Zaterdag & zondag

 13:00 tot 15:00 of 18:30 - 20:30 uur

WhatsApp Image 2023-06-26 at 19.51.56 (1)