Broeders en zusters

Een zesweekse zomercursus voor broeders en zusters, waarin het boek Qaaida Noorania behandeld zal worden. Deze cursus is bedoeld voor broeders en zusters die het Arabische schrift nog niet kunnen lezen en zich dus in een vroeg stadium van hun ontwikkeling van de Arabische taal bevinden. De cursus biedt een solide basis voor het correct lezen van de Koran.

De lesstof

Gedurende deze cursus zult u samen met een van onze docenten werken met de methode Al Qaida An Noorania. Deze methode is gericht op het leren lezen en legt tevens de nadruk op het correct reciteren van de Koran. U zult samen met uw docent de letters op de juiste wijze leren uitspreken.

Het leesproces zal stap voor stap worden uitgevoerd. De eerste stap is het leren herkennen en uitspreken van het Arabische alfabet. Vervolgens leert u de Arabische leestekens. Zodra u beide vaardigheden kunt toepassen en voldoende geautomatiseerd heeft, zult u al snel uw eerste korte woorden kunnen lezen. Daarna werkt u toe naar het einddoel van deze cursus: het lezen van uw eerste zinnen uit de Koran!

Tijdens deze cursus zal er ook aandacht worden besteed aan het ontwikkelen van een sterk gehoor. U zult namelijk veel luisteren naar de juiste uitspraak van de letters en dit vervolgens in de praktijk brengen. De cursus wordt afgesloten met het leren reciteren van de Koran. Samen met de docent zult u een aantal hoofdstukken uit juz ‘Amma oefenen.

Duur

De cursus duurt in totaal zes weken. Gedurende deze periode zult u 2 keer per week 2 uur les volgen.

Cursuskosten

De kosten voor de cursus bedragen €284,-

Lestijden/dagen

Maandag & woensdag

 13:00 tot 15:00 of 18:30 - 20:30 uur

Dinsdag & donderdag

 10:00 tot 12:00 of 18:30 - 20:30 uur

Zaterdag & zondag

 13:00 tot 15:00 of 18:30 - 20:30 uur

WhatsApp Image 2023-06-26 at 19.51.55 (1)