Inschrijving

Via de website kan je je inschrijven voor de lessen op alle niveaus, voor zowel privé– als groepslessen. Op de website voer je tijdens de inschrijving al je persoonlijke gegevens in, met deze gegevens gaan wij uiteraard zorgvuldig om. Verder vul je ook in wat jouw niveau van de Arabische taal is, wat voor leerdoelen je hebt en of er nog verdere bijzonderheden zijn die je wilt vermelden. Vervolgens nemen wij van Arabia Teaching contact op met de studenten die zich voor privélessen hebben ingeschreven om een intakegesprek in te plannen, of als er studenten zijn die bijzonderheden hebben vermeld bij hun inschrijving die zich voor de groepslessen hebben aangemeld nemen wij ook contact op met de betreffende student. Dit doen we om er zeker van te zijn dat we iedereen bij de juiste klas indelen. Je krijgt hierna een mailtje met een bevestiging van jouw inschrijving en vervolgens kan je je ArabiaTeaching-bag ophalen, waarin al het benodigde lesmateriaal zit.  

Helaas is het voor ons niet haalbaar om iedereen zijn of haar docent(e) uit te laten kiezen. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat al onze docenten veel passie hebben voor lesgeven, dat ze voldoende ervaring hebben en dat ze over de juiste kennis beschikken om het betreffende niveau te doceren. Je kunt echter wel een voorkeur opgeven bij ons voor een bepaalde docent(e), maar wij kunnen niet altijd met zekerheid garanderen dat je bij deze docent(e) wordt geplaatst. 

Als je niet weet op welk niveau je moet starten adviseren we je om contact met ons op te nemen voordat je je inschrijft via de website. Wij kunnen je dan adviseren in welk niveau het beste bij jou past.  

Laat je niet weerhouden om kennis op te doen. Indien je een les mist is er namelijk een mogelijkheid om je les in te halen in een andere klas. Ook bieden wij jou de mogelijkheid om de les terug te kijken. 

Lessen

De privélessen kunnen volledig aangepast worden aan jouw wensen. Je kan één of meerdere malen per week les volgen en je kan zelf bepalen hoe lang de lessen duren. 

 

De duur van de groeps- en klassikale lessen is afhankelijk van het niveau van de lessen. Bij de groepslessen is dit: 

 

Niveau 1: Al Qaaida al Noorania – 2 keer 1.5 uur les per week.

Niveau 2: Qawaaid al Tajweed – 1 keer 2 uur les per week.

Niveau 3: Arabia Bayna Yadayk2 keer 1.5 uur les per week. 

Niveau 4: Ajroemiyyah – 1 keer 2 uur les per week. 

Dit is zeker een mogelijkheid. Sterker nog, we raden dit zelfs aan. Niveau 1 en 2 duren beide vier maanden. We adviseren al onze studenten uiteraard om na het afronden van een niveau verder te gaan met het volgende niveau. Tijdens niveau 3 wordt de methode van Arabiya Bayna Yadayk onderwezen, deze bestaat uit meerdere boeken en die kunnen niet allemaal binnen 4 maanden behandeld worden. Dit geldt ook voor niveau 4: Ajroemiyyah. Begin je met een van deze niveaus, dan weet je dat vier maanden niet voldoende is om alle boeken af te ronden. Wij proberen groepen daarom ook altijd te motiveren om door te gaan en we zien het liefst dat een gehele groep samen doorstudeert.  

Wij hebben lessen ontwikkeld die voor iedereen toegankelijk is, van de leek tot aan de gevorderden in de Arabische taal. Daarnaast maakt het ook niet uit wat je afkomst is en is er geen leeftijd gebonden aan onze lessen. Kortom iedereen is bij ons welkom om kennis op te doen. 

Er zijn aparte klassen voor mannen en vrouwen, zowel bij de online lessen als bij de fysieke lessen. Ook zorgen we ervoor dat vrouwen les krijgen van een vrouwelijke docente en de mannen van een mannelijke docent. Bij Arabia Teaching vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en zich kan focussen op de lessen.  

Je kan ervan uitgaan dat al onze docenten en docentes ervaring hebben met de lesstof die ze behandelen. Wij controleren namelijk of ze bekend zijn met de lesmethodes die ze gaan doceren en op wat voor manier zij lesgeven. Onze docenten vormen namelijk de basis van ons instituut, het is van groot belang dat zij over de juiste kennis beschikken en dit goed kunnen doorgeven aan onze studenten.

Het is belangrijk dat als dit het geval is dat je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Wij proberen dan een gepaste oplossing te vinden afhankelijk van het probleem. Wij kunnen dan bijvoorbeeld bekijken of het mogelijk is om van docent of klas te wisselen. Wij vinden het belangrijk dat de lessen profijtvol zijn voor al onze studenten, daarvoor hebben we immers dit instituut opgericht

Bij ons is een proefles meedraaien niet standaard, mocht je dit echter toch graag willen om te zien waar onze kwaliteiten liggen is dit wel mogelijk. Neem dan graag even contact met ons op om een afspraak in te plannen. 

Het is geheel de eigen verantwoordelijkheid of de student aanwezig is. Het missen van de lessen wordt niet gecompenseerd.

In principe zou dit niet mogelijk moeten zijn. Aan de hand van jouw inschrijving weten wij namelijk welke kennis jij bezit en plaatsen wij jou vervolgens in de juiste groep. Voor de privéstudenten geldt dat zij een intakegesprek met ons voeren. Aan de hand van dit gesprek weten wij welk niveau jij aankan. 

Dit is afhankelijk van jou niveau. Aan de hand van een intakegesprek beoordelen wij jou niveau. De docent(e) bekijkt vervolgens of jij in een van onze reeds gestarte lessen past. 

Onze docenten zijn zowel de Nederlandse als de Arabische taal machtig. Indien je kiest voor privélessen heb je de voorkeur om jouw taalvoorkeur aan te geven. Voor groepslessen is dit lastig. Je leest daarom op de flyer van de lessen de voertaal van de cursus. 

Betalingen

Op de website hebben wij de optie om in 3 termijnen te betalen, met deze betaalmethode kun je in drie termijnen je lespakket betalen zonder dat er rente bij komt uiteraard. Mocht je op een andere manier in termijnen willen betalen kun je altijd contact met ons opnemen om dit te bespreken.  

Dat is zeker mogelijk. Als je met minimaal 6 personen tegelijk aanmeldt krijg je 15% korting op je lespakket. 

Dat is zeker mogelijk. Als je met minimaal 6 personen tegelijk aanmeldt krijg je 15% korting op je lespakket. 

Jazeker. Al onze studenten krijgen 15% korting op hun eerste bestelling bij onze partners First Class Umrah en Haramain Bookstore.           

Dit is niet mogelijk. Wij bieden wel de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Het 1e gedeelte wordt direct met de inschrijving betaald. Het overige gedeelte betaal je op een later moment. 

Kids

Al vanaf de leeftijd van 3 jaar zijn kinderen bij ons van harte welkom om les te komen volgen. Kinderen tot de leeftijd van 13 jaar worden bij de kinderlessen ingedeeld, kinderen die ouder dan 13 jaar zijn plaatsen wij in de klassen voor volwassenen.  

Dat hebben onze docenten zeker, ze hebben al veel kinderlessen achter de rug en weten precies hoe ze met kinderen moeten omgaan en wat de meest effectieve manier van lesgeven aan kinderen is.     

De tarieven voor kinderen zijn hetzelfde als die voor volwassenen. De privélessen kosten €25,- per uur, groepslessen in een kleine groep (maximaal 6 leerlingen) kosten €15,- per uur en klassikale lessen (maximaal 15 lessen) kosten € per uur. 

Overig

Voor andere vragen kun je per mail, telefonisch of via WhatsApp contact met ons opnemen, of het contactformulier op de website op de pagina contact invullen.  

 

E-mail: info@arabiateaching.nl         

Telefoon: +31 6 38 49 87 84      

 

Wij zijn van maandag tot vrijdag telefonisch beschikbaar van 15:00 tot 23:00, op zaterdag van 09:00 tot 23:00 en op zondag van 11:00 tot 23:00.