Studiejaar 2023-2024

Vind je Arabisch een prachtige taal? Wil je daarnaast graag Arabisch leren om teksten beter te begrijpen? En kies jij graag voor de ultieme combinatie van studieplezier, studiegemak en leerrendement in kleine groepen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Arabisch. Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding ontvang je van ons een certificaat en kan je jezelf een echte taalspecialist noemen.

Excellent programma
Tijdens deze unieke opleiding zullen alle taalvaardigheden die je nodig hebt om een taal te leren aan bod komen. Je gaat aan de slag met Arabisch lezen, spreken, luisteren en schrijven. De nadruk ligt op communicatie in veel voorkomende situaties. Er zal daarnaast ook voldoende aandacht besteed worden aan grammatica, de juiste uitspraak en het verbreden van jouw woordenschat. Bovendien is deze opleiding goed te combineren met een baan of een andere opleiding. 

Wij zorgen tevens voor al het studiemateriaal dat jij nodig hebt. Je kan tijdens de lessen op locatie gebruik maken van onze leenboeken. Indien je ervoor kiest om het lesgeld in een keer te betalen ontvang je jouw persoonlijke ArabiaTeaching-bag van ons cadeau. 

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor elke persoon die een sterke basis van de Arabische taal wil ontwikkelen.  Wij bieden de opleiding op verschillende niveaus aan. Je hebt hierdoor geen voorkennis van de Arabische taal nodig. Of je nou startende bent in jouw Arabische avontuur of al een sterke basis hebt, de opleiding is geschikt voor elk niveau. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen (gescheiden klassen) vanaf 14 jaar.

In principe starten studenten op niveau 1. Wanneer je al een basis hebt en op een ander niveau wenst in te stromen kan dat na goedkeuring van een van onze hoofddocenten. Door middel van een intake wordt er bepaald wat jouw niveau is zodat je op het juiste niveau kan starten. Is het semester al van start gegaan? Mail ons dan op info@arabiateaching.nl. Wij zullen dan samen met jou de opties bekijken om in te stromen.

  • Let op: de opleiding gaat pas van start als er minimaal tien studenten per klas zijn ingeschreven.

Onze docenten

Wij geloven dat elke docent uitblinkt in het eigen vakgebied. Wij hebben er daarom voor gekozen om elk vak te laten doceren door degene die uitblinkt in zijn of haar vakgebied. Jij krijgt hierdoor les van onze beste docenten die ook nog eens makkelijk zijn te benaderen. Er is daarnaast voldoende ruimte voor interactie en persoonlijke feedback. Onze docenten zijn zowel de Arabische als de Nederlandse taal machtig. Indien nodig is de instructietaal Nederlands. Grotendeels zal de voertaal de taal zijn die wij onderwijzen.

Kids
Kinderen hebben een andere vorm van onderwijs nodig dan onze volwassen studenten. Pedagogisch verantwoord onderwijs staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen plezier ervaren tijdens de lessen en zich ontplooien in een veilige leeromgeving. 

In een kleinschalige leergemeenschap stimuleren wij de kinderen om een band op te bouwen met de Quran en de Arabische taal. Het is ons doel om de kinderen intrinsiek te motiveren en hen eigenaarschap te bieden in hun eigen leerproces waarbij kinderen kritisch leren nadenken en reflecteren over de eigen leerdoelen en handelingen. We streven ernaar om elk kind de mogelijkheid te geven om op eigen tempo te ontwikkelen en hen daarbij uit te dagen in de persoonlijke competentie. Er is tijdens de lessen voldoende ruimte voor individuele aandacht.

Bij Arabia Teaching gaan wij niet voor ‘’gemiddeld’’, maar dagen wij kinderen uit om te blijven groeien. Elk kind is uniek en mag zichzelf zijn bij ons.

Studiemomenten

Algemene info
Studiebelasting
2 x 1,5 uur les per week en 9 uur zelfstudie per week, 9 studiepunten per semester.
Start
Vanaf 4 september
Locatie
Amsterdam en online
Prijs
• Semester: €225,-
• Mogelijkheid om maandelijks te betalen-
• Gratis studiemateriaal t.w.v. €25,- als je het lesgeld voor het studiejaar in één keer afrekent.-
Niveau
Van 02 naar C2 (Europees referentiekader voor de Talen)
Tijdig inschrijven
Het is aangeraden om tijdig in te schrijven. Een week voor de start van een semester wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een semester door kan gaan.

Schooljaar 1

Periode: September 2023 – Juni 2024
In het eerste studiejaar start je met de taalverwerving en focus je daarbij op de basis van het Arabisch. Je zult drie keer per week les volgen, zodat je de taal snel oppakt. 

Je start allereerst met het leren lezen. Tijdens deze lessen zal je aandacht besteden aan het correct reciteren van de Quran. Ook maak je een begin aan het leren schrijven.

Aan het einde van het eerste studiejaar ben je instaat om mensen te groeten en kun je korte eenvoudige gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder meer: familie, dagelijks leven, eten en drinken, gebed en nog veel meer. 

Vakken

Studieinvestering

Schooljaar 2

Periode: September 2023 – Juni 2024
In het tweede studiejaar zul je voortborduren op de kennis die je in het eerste studiejaar hebt opgedaan.

Je gaat namelijk jouw nieuwe woordenschat verder analyseren en uitbreiden door kennis te maken met Arabische grammatica. Zo leer je werkwoorden vervoegen, ontleden en leer je hoe betekenissen veranderen door het toevoegen van letters. Dit zorgt ervoor dat je beschikt over het vermogen om ook over minder hedendaagse onderwerpen te converseren en jezelf te uiten.

Bovendien zul je je verdiepen in de leer van verbuigings- en vervoegingsvormen van Arabische woorden. Aan het eind van dit studiejaar ben je instaat om gesprekken te voeren over actuele onderwerpen en zul je veel beter in staat zijn om de Quran te overpeinzen. 

Vakken

Studieinvestering

Schooljaar 3

Periode: September 2023 – Juni 2024
In het 3e en tevens laatste studiejaar van dit programma zal de focus liggen op het specialiseren in de betreffende wetenschappen. Zo zul je dieper ingaan op nahw, sarf en zul je kennismaken met de wetenschap van balaaghah; oftewel eloquentie.

Tijdens de lessen neemt de docent je niet alleen mee in de regels op zich, maar zul je ook verrijkt worden over de geschiedenis en het ontstaan van deze prachtige taalwetenschappen. Aan het eind van het laatste studiejaar beschik jij over een sterk fundament in de Arabische taal en begrijp jij de opbouw van woorden. Je bent in staat de woorden in zinsverband te bestuderen, kent de grammaticale statussen en raakt steeds meer bekend met islamitische terminologieën.

Bovendien zul je als vervolg op Tuhfatul Atfaal, jouw kennis over tajweed enorm boosten middels het bekende Al Jazariyyah gedicht.

Vakken

Studieinvestering