Ajroemiyyah

Niveau 4: Ajroemiyyah

Wat ga je leren?
  • De Arabische taal volledig machtig worden
  • Sterker worden in spreekvaardigheid 
  • Begrip ontwikkelen van de Arabische grammatica 
  • Begrip ontwikkelen van de Quran en Sunnah
 

Voor wie?

Dit niveau is er voor onze broeders en zusters die een begrip hebben van de Arabische taal en al kunnen lezen, schrijven en spreken. Wij gaan er ook vanuit dat de zij minimaal een basisniveau hebben in het vakgebied begrijpend lezen.  

In de vorige niveaus heb jij je gericht op het leren lezen en heb jij een basis gelegd voor het eigen maken van de Arabische taal. In deze cursus ga je deze kennis uitbreiden door aan de Arabische grammatica te werken. De Arabische grammatica biedt jou de mogelijkheid om de Arabische teksten goed te kunnen interpreteren. Indien je je niet verdiept in deze wetenschap bestaat er een grote kans dat je de teksten in de verkeerde context plaatst. Het is daarom heel belangrijk is om je op de grammatica te focussen, zodat je een beter begrip ontwikkelt van de Quran en Sunnah.  

De lesstof

Gedurende deze cursus ga jij samen met jouw docent aan de slag met het welbekende boek: Mumti’ fee sharh al Ajroemiyyah. Dit inleidende boek tot de grammatica is vandaag de dag over de hele wereld bekend en kan beschouwd worden als de eerste bouwsteen in het vakgebied van de Arabische grammatica. Het boek is zo geschreven dat jij de grammaticale stelregels makkelijk kunt onthouden. Aan de hand van dit boek zal je jouw Arabische taal verbeteren en versterken in zowel schrift als spraak. Zodoende zal jij na het bestuderen van dit boek een sterke basis hebben in de Arabische grammatica. Je zal na deze studie dan ook merken dat de Arabische teksten die je leest een diepere betekenis krijgen. 

Duur

In totaal duurt dit niveau 4 maanden. In deze periode zal je twee keer per week 1.5 uur les volgen. 

Lesbijdrage 

De lesbijdrage voor de cursus bedraagt € 285,-. Dit is inclusief de ArabiaTeaching-bag. Deze  unieke bag bevat al het lesmateriaal dat jij nodig hebt voor deze cursus. 

Niveau 4

Ajroemiyyah