Arabiya bayna yadayk

Niveau 3: Arabiya Bayna Yadayk

 

Wat ga je leren?

  • Begrijpen wat je reciteert
  • Het Boek van Allah overpeinzen
  • De lessen van de geleerden begrijpen
  • Gesprekken voeren in het Arabisch
 

Voor wie?

Dit niveau is er voor onze broeders en zusters die het Arabische schrift kunnen lezen, maar een minimaal begrip hebben van de betekenis. In de vorige niveaus heb jij je gefocust op het correct leren lezen. In deze cursus ga je een stap verder in jouw leerproces. Je legt namelijk een basis voor het begrijpen van de Arabische taal. 

De lesstof

Tijdens het programma ga je samen met jouw docent aan de slag met de welbekende boekenserie: Arabiyyah Bayna Yadayk. Deze methode is erop gericht om jou de Quran beter te laten begrijpen, daarnaast leer je zowel de klassieke Arabische taal als de moderne Arabische taal. Deze serie wordt wereldwijd beschouwd als het basisboek om anderstaligen de Arabische taal aan te leren. Velen studenten zijn jou dan ook succesvol voorgegaan.

We hebben speciaal voor onze studenten een passend lesprogramma ontwikkeld. We zullen de lesstof op verschillende manieren eigen maken. De lesstof zal onder andere bestaan uit woordenschat, gesprekken voeren, luisteren, schrijven, begrijpend lezen en grammatica. Tijdens het behandelen van de lesstof zal je een aantal huiswerkopdrachten meekrijgen. Tijdens deze periode werk je samen met jouw docent aan het einddoel van deze cursus. Je zal merken dat je stap voor stap steeds meer van de Arabische taal zal gaan begrijpen en toepassen. 

Heb je al een boek behandeld uit de serie? Dan vragen wij jou dit aan ons door te geven, zodat we jou in de juiste groep kunnen plaatsen. 

Duur

In totaal duurt dit niveau 4 maanden. In deze periode zal je twee keer per week 1.5 uur les volgen. Gedurende deze vier maanden zal je de volledige boekenserie niet afronden. Het is namelijk zeer belangrijk dat je een sterke basis ontwikkeld. Wil je Arabiya Bayna Yadayk compleet behandelen? Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de meeste studenten hier minimaal een jaar over doen. Als je hier voor kiest, ontwikkelen we graag samen met jou een passend lesplan. 

Lesbijdrage 

De lesbijdrage voor de cursus bedraagt € 285,-. Dit is inclusief de ArabiaTeaching-bag. Deze unieke bag bevat al het lesmateriaal dat jij nodig hebt voor deze cursus.

Niveau 3

Arabiya Bayna Yadayk