QAWAAID AL TAJWEED

Niveau 2: Qawaaid al Tajweed

Wat ga je leren?

  • Elke letter van de Quran juist uitspreken
  • Alle regels van het reciteren van de Quran
  • Duidelijke en verborgen fouten uit je recitatie halen

Voor wie?

Dit niveau is er voor onze broeders en zusters die korte Arabische zinnen kunnen lezen, maar de Tajweed regels nog niet kennen. Deze cursus biedt jou de mogelijkheid om de regels toe te passen en zo jouw recitatie van de Quran te verbeteren. In de cursus van niveau 1 heb je een aantal hoofdstukken van Juzz ‘Amma leren lezen, ook heb je de juiste uitspraak van de letters geoefend. In niveau 2 ga je voortborduren op wat je al eerder hebt geleerd.

De lesstof

Je zal tijdens deze cursus een aantal stelregels leren die betrekking hebben tot het reciteren van de Quran. Naast het leren en toepassen van deze stelregels zal je ook aan je uitspraak gaan werken. De definitie van Tajweed is dat je elke letter goed uitspreekt en haar recht en karaktereigenschap geeft. Je zal hier veel aandacht aan besteden zodat je goed weet waar de letters vandaan komen en de letters hun rechten geeft.

Wij hebben zelf een lesprogramma samengesteld op basis van onze ruime ervaring. Je start jouw leerroute met kennis vergaren over de innerlijke en uiterlijke handelingen die tijdens het reciteren van de Quran aan bod komen. Je zal tevens het belang van Tajweed gaan behandelen. Het is natuurlijk belangrijk dat je weet waarom de Quran geopenbaard is met haar regels. 

Je besteedt vervolgens aandacht aan de articulatieplaatsen van de letters. Je zal zodoende de vijf hoofdgroepen van de articulatieplaatsen met jouw docent behandelen. Na dit onderdeel zal je starten met de Arabische letters die bekend staan om hun speciale regels. Daaropvolgend werk je aan jouw einddoel van deze cursus: het kunnen toepassen van de basisregels van Tajweed die elke moslim zou moeten kunnen toepassen!

Duur

In totaal duurt dit niveau 4 maanden. In deze periode zal je eenmaal per week 2 uur lang les volgen. We zullen ons gedurende deze cursus volledig focussen op Qawaaid al Tajweed. Afhankelijk van het niveau in de groep zullen we het lesprogramma behandelen. Wij houden uiteraard rekening met het niveau van de studenten als we de groepen indelen. 

Lesbijdrage 

De lesbijdrage voor de cursus bedraagt € 285,-. Dit is exclusief de ArabiaTeaching-bag. Deze unieke bag bevat al het lesmateriaal dat jij nodig hebt voor deze cursus.

Niveau 2

Qawaaid al Tajweed