al qaaida al noorania

Niveau 1: Al Qaaida al Noorania

 

Wat ga je leren?

  • Arabische letters lezen
  • De leestekens begrijpen
  • Arabische woorden en zinnen lezen
  • De Quran reciteren
 

Voor wie?

Dit niveau is er voor onze broeders en zusters die het Arabische schrift nog niet kunnen lezen. Je staat dus nog aan het begin van je ontwikkeling van de Arabische taal. Deze cursus biedt jou een goede basis voor het correct leren lezen van de Quran.

De lesstof

Gedurende deze cursus ga jij samen met een van onze docenten aan de slag met de methode: Al Qaida al Noorania. Dit is een methode die zich richt op het leren lezen. Naast het leren lezen ligt de focus ook op het correct reciteren van de Quran. Je leert zodoende samen met jouw docent de letters goed uit te spreken. 

 

Het leesproces zal jij stap voor stap uitvoeren. De eerste stap is het leren herkennen en verklanken van het Arabische alfabet. Vervolgens leer je de Arabische leestekens. Wanneer je beide kan toepassen en voldoende geautomatiseerd hebt lees al snel je eerste korte woordjes. Daaropvolgend werk je aan jouw einddoel van deze cursus: het lezen van jouw eerste zinnen uit de Quran!  

 

Tijdens deze cursus zal jij je ook richten op het ontwikkelen van een sterk gehoor. Je zal namelijk veel luisteren naar de juiste uitspraak van de letters en dit daaropvolgend in praktijk te brengen. Je sluit de cursus af met het leren reciteren van de Quran. Samen met de docent oefen je een aantal hoofdstukken uit juz ‘Amma. Dit is een belangrijke aansluiting om door te stromen naar niveau 2.

Duur

In totaal duurt dit niveau 3 maanden. In deze periode zal je twee keer per week 1.5 uur les volgen. De eerste twee maanden richt je je op Al Qaida al Noorania. De overige twee maanden staan in het teken van juz ‘Amma. 

Lesbijdrage

De lesbijdrage voor de cursus bedraagt € 285,-. Dit is exclusief de ArabiaTeaching-bag.                                                                                                                                        

 

Niveau 1

Al Qaaida al noorania