Arabiateaching heeft een volledige afdeling opgezet, gericht op het onderwijzen van de Koran. En dat is speciaal voor ons. Sinds onze oprichting hadden wij ons namelijk enkel gefocust op het onderwijzen van de Arabische taal. En dat deden wij bewust. Maar de drang als organisatie om een professioneel Koranprogramma op te zetten werd met de tijd groter. Vooral omdat wij zagen dat de primaire beweegreden van onze studenten, voor het leren van de Arabische taal, het lezen van de Koran is. Wij vragen Allah om ons daarbij te helpen en ons in staat te stellen om anderen te ondersteunen om Zijn boek te kunnen memoriseren.

Wat bieden wij aan?

In onze nieuwe pand hebben wij speciaal voor de Koranprogramma een Koran-ruimte ingericht. Wij willen vanuit hier een traditionele aanpak van het memoriseren van de Koran realiseren. Voor onze studenten hebben wij ook onder andere koranborden ter beschikking gesteld. Zij kunnen door deze zeer effectieve methode de Koran gemakkelijker memoriseren, doordat de verzen eerst worden opgeschreven. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de traditionele wijzen (meestal) leiden -na de wil van Allah- tot de beste resultaten. Maar wil je bij ons de Koran gewoon van de Moshaf memoriseren? Dan is dat uiteraard mogelijk.

Let op: Om mee te doen aan dit programma is de minimale vereiste dat je Arabisch kunt lezen en schrijven.

Onze docenten

Wij vinden het belangrijk dat onze studenten les krijgen van docenten die opgeleid en gecertificeerd zijn in de Koranwetenschappen. Hiermee streven wij ernaar om de kwaliteit van onze lessen te waarborgen. Onze docenten bezitten daarom -naast het feit dat ze allen dragers zijn van de Koran- allemaal Ijazaat in verschillende Tajweedwetenschappen, zoals: Tuhfat al-atfaal, Aljazaria en Nadm Al-jaami’.

Wat kun je verwachten

Wij helpen de studenten wel bij het memoriseren van de Koran, het perfectioneren van de uitspraak en het opstellen van een realistische hifdschema.

Let op: Wij geven dus geen uitleg van de Koran.

Instroommomenten

Het schooljaar start in week 38 (De week van 18-09-2023 tot 24-09-2023). Bent u de aanmelding van de start van het schooljaar misgelopen? Niet getreurd, hieronder zijn er een aantal instroommomenten:

  • Week 47: (De week van 20-11-2023 tot 26-11-2023)
  • Week 4: (De week van 24-01-2024 tot 28-01-2024)
  • Week 12: (De week van 18-03-2024 tot 24-03-2024)
  • Week 16: (De week van 15-04-2024 tot 21-04-2024)

 

We kijken er enorm naar uit om jullie te mogen verwelkomen met een warm welkom! Marhaban!