Met trots kondigen wij het vervolg aan op een jaar vol succes en groei – het tweede leerjaar! Na een voortreffelijk eerste jaar, staan we klaar om nog verder te bouwen aan de kennis en vaardigheden die we hebben verworven. Dit leerjaar is bedoeld voor de leerlingen die met succes het eerste jaar hebben afgerond en nu klaar zijn voor verdere uitdaging.

Het tweede jaar is ontworpen om de solide basis die in het eerste jaar is gelegd, te versterken en uit te breiden. We zullen de concepten en vaardigheden die we het afgelopen schooljaar hebben verworven kort herhalen, om ervoor te zorgen dat iedereen goed is voorbereid op de nieuwe onderwerpen en lesstof die voor ons liggen.

We zijn erg trots op hoe hard onze leerlingen hebben gewerkt en wat ze hebben bereikt in het eerste leerjaar. We hebben het volste vertrouwen dat ze in het tweede jaar blijven schitteren en groeien in shaa Allah!

Wat bieden wij aan?

In het tweede leerjaar zullen de kinderen de mogelijkheid krijgen om op een speelse en creatieve manier hun relatie met de Arabische taal te verbeteren. In het eerste leerjaar is de focus gelegd op het leren van de huroof en het verbreden van de woordenschat. In het tweede leerjaar zullen de kinderen de harakaat, verschillende lettervormen, woordjes en zinnen leren lezen, schrijven en formuleren. Onze docenten zijn naast het onderwijzen van de Arabische taal ook bekwaam om de Koran op de correcte wijze te reciteren en onderwijzen.

Wat kun je verwachten

Interactieve lessen in kleine klassen, waarbij de kinderen uitgedaagd worden in een veilige en pedagogisch verantwoorde omgeving. Ook zal de docent wekelijks evaluaties per mail met de ouders delen, waarin ook eventueel huiswerk te vinden zal zijn. Daarnaast krijgen de ouders van ons ruim van tevoren een dagplanning. Zij kunnen dan zien welke activiteiten de kids tijdens de lessen uitvoeren. Ook is het mogelijk om een wenmoment in te plannen. Dit gaat via de automatische mail die wij opsturen na de aanmelding. Bij het wenmoment mag een van de ouders/verzorgers tien minuten bij het kind in de klas zitten. Je krijgt dan zo de gelegenheid om meer inzicht te hebben in de lessen.

Tijdens de les zal een pauze moment plaatsvinden, dus vragen wij een ieder om zijn/haar kind van een snack/lunch te voorzien.

Start momenten

Het schooljaar start in week 38 (De week van 18-09-2023 tot 24-09-2023). Bent u de aanmelding van de start van het schooljaar misgelopen? Niet getreurd, hieronder zijn er een aantal instroommomenten:

  • Week 47: (De week van 20-11-2023 tot 26-11-2023)
  • Week 4: (De week van 24-01-2024 tot 28-01-2024)
  • Week 12: (De week van 18-03-2024 tot 24-03-2024)
  • Week 16: (De week van 15-04-2024 tot 21-04-2024)

 

We kijken er enorm naar uit om jullie te mogen verwelkomen met een warm welkom! Marhaban!