Ben jij opzoek naar een pedagogische docent(e) voor jouw kind(eren)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden meerdere privé- en groepslessen aan. Net als de volwassenen hebben de kinderen de mogelijkheid om de lessen online of op locatie te volgen.

AL QAAIDA AL NOORANIA​

 Niveau 1: al Qaaida al Noorania

 

Wat gaat jouw kind je leren?

 • Arabische letters lezen
 • De leestekens begrijpen
 • Arabische woorden en zinnen lezen
 • De Quran reciteren
 

Aan de hand van de methode al Qaaida al Noorania gaat jouw kind spelenderwijs aan de slag met het leren lezen van de Quran. Wij van Arabia Teaching vinden het belangrijk dat de kinderen plezier ervaren tijdens het volgen van onze lessen en dat zij een band opbouwen met de Quran. Het is ons doel om de kinderen intrinsiek te motiveren en hen eigenaarschap te bieden in hun eigen leerproces. Ons docententeam biedt de lessen dan ook op een leuke en pedagogische aan, zodat de kinderen met plezier naar de lessen komen.

Al Qaaida al Noorania richt zich op het leren lezen van de Quran. Naast het leren lezen ligt de focus ook op het correct reciteren van de Quran. Het leesproces zal jouw kind stap voor stap met een van onze docenten uitvoeren. De eerste stap is het leren herkennen en verklanken van het Arabische alfabet. Dit vormt een belangrijke bouwsteen voor het leren lezen. Vervolgens leert jouw kind de Arabische leestekens. Wanneer beide goed worden toegepast en daarbij voldoende geautomatiseerd zijn, leest jouw kind al snel je eerste korte woordjes en al gauw leest jouw kind ook de eerste zinnen uit de Quran!

QAWAAID AL TAJWEED

Niveau 2: Qawaaid al Tajweed

 

Wat gaat jouw kind leren?

 • Elke letter van de Quran juist uitspreken
 • Alle regels van het reciteren van de Quran
 • Duidelijke en verborgen fouten uit de recitatie halen
 

Net als de volwassenen hebben de kinderen ook de mogelijkheid om zich te verdiepen in de recitatie van de Quran. Deze cursus sluit mooi aan op niveau 1. In niveau 1 heeft jouw kind zich gefocust op het leren lezen. In niveau gaan we een stapje verder. Gedurende deze cursus zal jouw kind de tajweedregels toepassen tijdens het reciteren van de Quran. Naast het toepassen van de regels zal jouw kind ook aan de uitspraak gaan werken.

Naast het correct reciteren van de Quran start jouw kind ook met het hifdh-traject. Samen met een van onze Quran docenten zal jouw kind starten met het memoriseren van de Quran. Al hetgeen dat jouw kind in deze cursus heeft geleerd zal toegepast worden in de recitatie.

ARABIYA BAYNA YADAYK​


Niveau 3: Arabisch


Wat gaat jouw kind leren?

  • Betekenis geven aan gesproken taal  
  • Gesprekken voeren in het Arabisch
  • Arabische teksten begrijpen
  • Arabisch schrijven 

  Naast het onderwijzen van de Quran bieden wij ook Arabische lessen aan. Deze cursus is een vervolg op de cursus Quran leren lezen. Tijdens het programma gaat jouw kind aan de slag met de welbekende boekenserie: Arabiyyah Bayna Yadayk. Deze methode is erop gericht om jouw kind de Arabische taal te onderwijzen. Zoals eerder vermeld is het ons doel om de kinderen intrinsiek te motiveren en hen eigenaarschap te bieden in hun eigen leerproces. Ons docententeam biedt de lessen dan ook op een leuke en pedagogische aan, zodat de kinderen met plezier naar de lessen komen.

  Wij besteden aandacht aan meerder vaardigheden. Zo zal jouw kind de  de lesstof op verschillende manieren eigen maken. De lesstof zal onder andere bestaan uit woordenschat, gesprekken voeren, luisteren, schrijven, begrijpend lezen en grammatica. De lesstof wordt spelenderwijs aangeboden.  Zo zullen er onder andere rollenspellen en andere diverse werkvormen worden aangeboden.